Spoelen Automaatbak

Een auto moet goed onderhouden worden, ook als u in een automaat rijdt. Wist u bijvoorbeeld dat maar liefst 90% van alle schakelklachten bij een automatische transmissie veroorzaakt wordt door vervuiling van de olie? Bij Auto- en Truckservice NDSM adviseren we onze klanten daarom om hun automaatbak tijdig te laten spoelen. Dat is meestal het geval als de auto tussen de 80.000 en 120.000 kilometer gereden heeft. Een automaatbak is nu eenmaal onderhevig aan slijtage en flinke warmteverschillen tijdens het rijden. Dat zorgt ervoor dat na verloop van tijd de kwaliteit van uw auto met automaat vermindert.

Automaatbak spoelen: zo doen we dat

Als wij uw automaatbak spoelen, sluiten we een machine op uw automaat aan. Vervolgens wordt de auto op temperatuur gebracht, zodat de olie rond de 75 graden wordt. Dat is de ideale temperatuur bij het spoelen van een automaat. We voegen nog een reiniger toe zodat de automaat ook intensief gereinigd wordt. Vervolgens wordt al het vuil dat achterbleef in de transmissie samen met de olie in de machine gebracht. Op het moment dat de automaat gespoeld is, gaat de oude olie uit de transmissie en plaatsen we nieuwe olie terug. Houd rekening met zo’n 2 tot 4 uur werk in totaal bij een automaatbak spoelen.

We zijn bij Auto- en Truckservice NDSM gespecialiseerd in het spoelen van een automaatbak. We maken daarbij gebruik van betrouwbare en professionele apparatuur. Uiteraard zijn onze monteurs ook zeer vakkundig en perfect in staat om voor u deze klus te klaren. Wilt u ons inschakelen voor het spoelen van uw automaatbak? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak in onze werkplaats.

Automaatbak spoelen Amsterdam NDSM